23.04.2011

Περί ελευθεροτυπίας και τα τοιαύτα … (23/04/2011)

Περί ελευθεροτυπίας και τα τοιαύτα …..


Αυτός εδώ ο τόπος είτε το θέλουν είτε όχι έχει ζυμώσει τα χώματά του με αίμα για να κρατήσει την λευτεριά του, για να μη μπορεί κανείς να του κόψει τη λαλιά. Από τα πρώτα επαναστατικά συντάγματα μέχρι το σημερινό επαναλαμβάνεται με φανατισμό η προσήλωση στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης.


Για να συνεννοούμεθα, Συνταγματική επιταγή η ελευθεροτυπία. και όποιος την παραβιάζει, εκτός της ηθικής απαξίας, έχει ποινικές και αστικές συνέπειες και για να καταλαβαινόμαστε αστικές συνέπειες θα πει υποχρέωση καταβολής χρηματικής αποζημιώσεως στον θιγόμενο, ποινικές θα πει φυλακή.


Απαγορεύεται, λοιπόν, συνταγματικά, η προληπτική λογοκρισία και καθιερώνεται η ευθύνη του ενυπόγραφα γράφοντος, εν αντιθέσει με την ανάξια. σύγχρονα ακολουθούμενη, συμπεριφορά του ρυπαρογράφου που λέει και γράφει χωρίς να έχει τον ανδρισμό να τα υποστηρίξει αλλά και να υποστεί τις συνέπειες των γραφομένων του. Κρύβονται στον όχλο οι αλιτήριοι των γηπέδων κρύβονται και στην ανωνυμία των bloksοι γυναικοφορούντες θρασύδειλοι και ανίκανοι να αντέξουν τις ποινικές και άλλες συνέπειες των λεγομένων τους.


Προληπτική λογοκρισία βέβαια είναι και η εσκεμμένη καθυστέρηση της δημοσίευσης που καθιστά ανεπίκαιρο και άχρηστο το δημοσίευμα.


Σιχαμένη και άθλια η ανεικονική μορφή του λογοκριτή, κρύβεται σε σκοτεινά υπόγεια και εκεί παράγει την γελοία εικόνα του, τα χαρτάκια του, τις σφραγίδες του, τις ταινίες του και τις βεβαιώσεις της πραγμάτωσης του ανελεύθερου έργου του.


Το κείμενο του πονήματός μου “ Τα πιθηκάκια χειροκροτούν “, που θέλησαν στο Δ.Σ. της ΠΝΕ να λογοκρίνουν, πραγματοποιεί κρίσεις στην ανθρώπινη συμπεριφορά με τις οποίες μπορείτε να διαφωνείτε όσο θέλετε αλλά που δεν έχουν ούτε μία ύβρη, και μάλιστα δεν έχουν αντικείμενο δηλαδή πρόσωπο κατά του οποίου να κατευθύνεται η τυχόν ύβρις.γεγονός, όπως φαίνεται, που δεν είναι εύκολα κατανοητό από όλους.


Επειδή γνωρίζω πολύ καλά και την έννοια της αρχαίας ύβρεως αλλά και τη διάταξη του σύγχρονου ποινικού κώδικα, και την πλουσιότατη επί του θέματος νομολογία Σας παρακαλώ για τη δημοσίευση και της παρούσης αφού στο μέλλον θα έχετε ίσως την δυνατότητα κειμένων που θα περιέχουν μόνον το απαύγασμα των καταγραφών του λεγομένου forum.

 


Ζαχαρίας Ωραιόπουλος

FaLang translation system by Faboba